Monday, April 22, 2013

AYAT MALAS PALING KELI"SHAE" (cliche)


Sebagai penyarung jersi the red devils (bajet player) dan penyokong tegar alex the lion (madagascar) ataupun alex ferguson (yang sebenar) kekecewaan disebabkan kekalahan united terhadap real madrid memang tidak dapat dibendung sama ada dari segi fizikal, mental mahupun jasmani . namun begitu menang kalah adat pertandingan walaupun nani dilayangkan kad merah yang tidak sepatutnya puihhh.



persetankan bola sepak sebentar. mai kita sembang sikik pasai malas ni haa. Tak ramai orang kat dunia nie yang memang sikapnya sejak azali rajin jadi disebabkan tu aku rasa terdapat 3 kategori malas yang popular. pertama kategori malas tapi rajin pada kebanyakan waktu, yang kedua malas tapi paksa jadi rajin dan yang ketiga "mampoih pi kat ang aku malaih" kata Abu kepada Ali. yang ketiga ni yang lejen sejati dan yang patut kita singkap sikik mengenai keunikan mereka.

die bile keluo ayat "mampoih pi kat ang aku malaih" ni die dah sampai satu tahap yang mane die dah master segala elemen elemen penting mengenai malas ni. elemen mengenai malas contohnya si Abu yang dah boleh mengesan bibit bibit kemalasan Ali. dialog berikut merupakan cara dewa dewa ini mengajak orang kelembah kemalasan.

          "dah la tu Ali, aku tengok muka ko penat je dari tadi. jom dota seframe"

          "weh ko tak lapo ke ? jom la makan sat, leklu final sok bukan harini"

          "ko macam pisang je aku tengok, lekluu jom mamak jom"

          "ko macam ngantuk je, jom fifa dulu seframe dua"

          "mat jom la tido, ko study cane pun mesti ko pisang punye"

maka disini kita boleh lihat dan kenalpasti lejen lejen sejati dalam bab kemalasan nie, mereka ini bukan parasit tetapi mereka nie cuma berasa tensi dengan assaimen serta test yang diberikan secara mendadak gua boleh katakan (tak mendadak pun padahal, saje nak buat sedap ayat) . Jadi disini kita dapat lihat betapa masa amat berharga bagi mahasiswa macam gua nie. tapi yang penting pasti malas nie sifat semulajadi semua orang tapi gua tak pasti la kalau albert einsten tu malas ke tak sebab dengan ape yang aku nampak die pun malas terok bak ang, ghambut tu tak penah nak nyikat dah le kaler putih dengan kepala besor nye lagi bikin panaih je enstien nie keh keh keh. takdelah geng, gua memain je jangan bash gua pulak hik hik hik. ok geng, chow dulu AS dah panggil kah kah kah :D

Bullshi* aku pun pemalas kot hik hik hik


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...