Saturday, October 13, 2012

KENAPE TENGOK BOLA PON BOLEH BAWAK BEGADUH


salam satu united

gua sebenarnye baru teringat balik yang gua ade blog kahkah tu yang gua decide saje nak mungupdate , lebih kurang macam gua bajet bajet la gua retis padahal takde orang pon yang tau blog nie kah kah kah. berbalik kepada ape yang kite nak kecek la nie, gapo kalau nengok bola boleh buat begadoh ? gua bukan nak cakap ape la, kalau tak begaduh terok pon paling paling mesti kita akan bertikam tikam lidah dan pisau dengan member member kita yang menyokong team lain kah kah kah


jadi sebagai contoh yang paling simple haritu aku saje bagi perangat sorang member aku nie, kebetulan haritu draw untuk champions league pon kelua. member aku sume dok sibuk sibuk tgok team seniri group ape, member aku yang sorang nie pon bagitau la aku ngan member aku team ape group ape, dahtu aku teringat yang die ni minat liberpool, aku pegi dekat die aku tanye "shidi, liberpool grouping ngan sape champions league nie ?"padahal liberpool tak layak main champions league pon hahah. lalu die pon menoleh kepadaku dan mula tersengih tersengih bak nangka busuk jatuh perigi. lantas terus mula menghambat aku dengan cuba mnyepak nyepak manja badanku. kah kah kah riak wajahnya mula berubah disebabkan kelab hidup dan matinya dimalukan sebegitu.sebenarnye tiada siapa yang dapat menggambarkan perasaan tatkala team pujaan mereka dikutuk oleh fan team lain kah kah kah sakit hatii ooo 

#GGMU

jadi perasaan nie sebenarnye didorong oleh semangat cintakan suarez yang tinggi dalam diri. ehh suarez pulak kah kah kah. maksud aku semangat cintakan sukan yang tinggi dalam diri peminat peminat bola sepak. kadangkala mereka juga didorong oleh perasaan malu apahila memakai baju team yang kalah. di saat gua tulis entry nie selangor baru saja dimalukan kelantan di laman sendiri jadi cuba anda selami hati penyokong penyokong selangor yang hampa ini tapi takpe kome boleh sokong ATM untuk final nanti kah kah kah. macam mane tetibe die boleh jadi penyokong sesuatu team tu ? die macam cinta lahh, it came without you knowing it kah kah kah geli gila bak ang

jadi sampai situ jelah gua merapu untuk malam nie yek. tulis sikik pon takde yang nak bace inikan tulih bebanyak wakaka. malam guys !  adios !




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...