Monday, May 14, 2012

KENAPA APE YANG LELAKI BUAT TAK MOLEK DIBUAT WANITA

salam satu pergaduhan

akhirnya sampai jugak masa yang aku tunggu tunggu iaitu cuti sem yeyeh ! jadi seperti biasa aku suka nak ketengahkan topik topik yang menimbulkan kemarahan orang lain nie kah kah kah . sebenarnye entry kali nie random belaka jadi harap jangan ade yang terase lah pulak kan , tapi kalau korang nak terase pon elok lah jugak kah kah kah .


jadi lelaki nie kalau sebenarnye sejak azali lagi memang diciptakan sebagai seorang yang lasak dan yang sewaktu dengannya. dari kecik lagi budak budak laki nie memang mempunya perangai yang lasak dan ganas , tak sah kalau tak masok parit sehari , mancing kat lombong la , betumbuk dengan member la , tak pegi sekolah agama pegi main cc la macam macam la kalau nak kenang balik masa kecik. tapi bebudak pompuan nie time kecik ade ke buat menatang menatang nie ? aku pasti 95 % takde buat pekara yang jadah jadah nie , 5 % tu aku reserve untuk tomboy laa hikhik bebudak pompuan nie ajak member datang umah main Barbie ade lah takpon main masak masak. ape yang aku nak cakap kat sini masa kecik pompuan nie masih lagi mengikut norma yang sepatutnya iaitu menjadi pompuan yang menjaga adab dan tatususila serta menjadi seorang yang lemah lembut berbanding dengan lelaki yang masa kecik pon dah menunjukkan kenakalannya dan kesetanannya kah kah kah.

bila dah besar lelaki akan terus dengan perangainya yang dahulu menjadi seorang yang lasak , ganas dan berani tak kene tempat . kalau boleh tiap tiap masa nak buat benda yang pelik pelik dan melanggar peraturan serta norma yang sepatutnya . bermula dengan melepak , lepastu dah up sikit mula lah nak hisap rokok , shisha merendek dari tengah malam sampai pagi tak balik umah, namun begitu masyarakat tidak akan memandang serong sangat golongan lelaki nie . mostly orang akan cakap " alah , biasa lah lelaki . nakal nakal camtu biasa lah, nanti die dah sedar pandai pandai lah die sedar " .

awek aku buat camni boleh 

tapi kalau zaman sekarang nie , apabila meningkat dewasa wanita akan lebih cenderung untuk melakukan perkara perkara yang dilakukan lelaki . kadang kadang dorang pulak aku tengok dah telebih dari lelaki . mesti ada yang maki aku nie kah kah kah . benda ape yang korang buat telebih dari lelaki tu aku tak payah la nak nyatakan paham paham la seniri . aku tawu mesti ada yang cakap "ko ingat benda yang lelaki buat tu elok sangat ke?" hahah memang la aku tak cakap baik tapi awal awal tadi aku dah cakap laki nie memang perangai die suka nak buat benda pelik pelik yang tak sepatutnya yang menunjukkan kelakian dorang . wanita kalau buat benda yang menunjukkan kelakian apejadahnya , baik korang buat perkara yang menunjukkan kewanitaan tak ke molek ? "kolot gila kau nie , zaman sekarang nie laki lagi suke la pompuan cenggitu" hahahahah alangkah bodohnya siapa yang fikir camtu , laki memang la suke pompuan cenggitu sebab boleh bawak lepak sume tapi yang korang tak tawu laki nie berfikir lebih jauh dari korang . pastinya die akan fikir apa nak jadi kat die kalau die kawin ngan kau and bile dapat anak nanti ? kah kah kah jauh gile aku pikir.

tapi yang aku pasti pompuan bila die kapel die akan berharap yang pasangan die tu akan kawin ngan die nanti tapi kalau laki nye dah pikir " molek ke aku nak bawak kat mak pak aku pompuan cenggini ? " haa pikir pikir la seniri. boleh je kalau korang nak fake sikit diri korang depan mak pak mentua, yang tu pon pikir seniri lah kah kah kah. tapi aku tak nafikan ade je lelaki yang suka awek die cenggitu and akhirnya kawin jugak satu hari nanti. yang tu pun aku nak ucap gudlak lah hahaha

ape apepon sebenarnye benda cenggini kene 'tepuk dada tanya selera' takpon kalau islamik sikit 'tepuk dada tanya iman' hikhik . tak dopek aku nak nolong nye hahaha. jadi sekali lagi aku nak bagitaw nie entry random semata mata dan tak ditujukan kepade sesape, dah jangan korang bash aku kat twitter macam Hafiz Rahim dah laa, aku facebook pon takde -.- kihkihkih

ΛϜϊϘϊϨṽḝṝẙḺṻḈḵὛ → adios !!

2 comments:

  1. nice blog
    keep it up :)

    http://lai-journeyoflife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. postingan yang bagus tentang KENAPA APE YANG LELAKI BUAT TAK MOLEK DIBUAT WANITA

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...