Sunday, March 25, 2012

BERCINTA INGATLAH DUNIA , BELAJAR KOMPEM BERJAYA

salam satu QPR yang berjaya masuk ke suku akhir amanah cup

nampaknye aku buang tebiat dengan mengupdate blog aku hari nie huahuahua. aku kekeringan idea sebenarnye namun aku persetankan fakta tersebut dan terus menulis tajuk entry dia atas nie. nak cakap ape pon aku tak pasti la sebab entry harini adalah 100 % random hahaha.


oklah, aku biasa dengar statement macam nie " there are persons in this world that cannot live without love " . aku bukanlah nak menidakkan benda nie sebab memang dah lumrah laa sesiapa pon kat dunia nie akan cuba cari yang sesuai untuk diri masing masing. tapi kadang kadang cara tu yang tak betol .

hahaha maksud cara yang tak betol tu banyak. adatlah kalau dah couple tu tiap tiap hari nak jumpe tu mampos pi kat hang la aku pon tak halang tambah tambah duduk dekat kan memang cite die korang nak bekepit jelah kan . aku pon takde masalah. ataupun malam malam ke korang keluar pegi dinner pastu tengok movie same same ke , pengemis tepi jalan pon tak kisah korang nak buat ape kan.

tapi kite bile bercinta nie kadang kadang kene ingtlah sikit dunia. jangan la ko buang masa lebih lebih dengan laki / pompuan korang sampai ko abaikan benda yang lebih penting. dalam konteks aku sebagai seorang full time student aku rase tak perlu untuk aku membuang masa lebih untuk seorang pompuan berbanding aku buang masa untuk pelajaran. kah kah kah mesti ade yang maki aku nie.

bajet hensem mamat nie 

aku tawu mesti ade yang cakap kat aku "ala ko takde awek ko ape tawu ? entah entah sampai tak tidur 2 hari melayan awek , kelas pon goal " kah kah kah . untuk pengetahuan korang aku nie dah one step ahead dari korang . kalau bab bab pompuan nie aku tak bawak main punye. kalau aku rase aku tak boleh nak commit dengan pompuan tu jangan la nak serius sangat . kalau korang rase pompuan tu kononnye memey takdir hidup korang la ape la dah janji nak sehidup smampos laa, ape kate korang pilih mase yang sesuai nak serius ngan psangan korang tu. tak elok bagi harapan nie sebab menurut pengalaman aku yang janji janji nie tak tahan lame laa. sembang kencang gile babi tapi ape pon tak boleh. kah kah kah

ape yang aku nak highlight kat sini pon korang paham kot. kalau nak bercinta berpada pada lah, lainlah kalau minggu depan korang nak betunang ke nak kawin ke . kalau dah sampai tahap tu aku rase korang lagi arif situasi seniri kan. tapi kalau kite yang tengah belajar nie berpada pada lah -_- tapi macam biasa la aku cakap, nie pendapat aku je lah mengenai percintaan alam remaja yang tiada penghujungnya hahaha ayat gila babi weh. hahaha korang teruskanlah ape korang nak buat bak kata aku mampoih pi kat hang la, aku nak update blog je kah kah kah. adios :)

1 comment:

  1. postingan yang bagus tentng BERCINTA INGATLAH DUNIA , BELAJAR KOMPEM BERJAYA

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...