Sunday, September 11, 2011

BERDIAM DIRI SAMBIL SENYUM ADALAH LEBIH BAIK

salam satu macbeth dan salam sejahtera

sudah lame aku tak dapat nak buat entry dua hari berturut turut. aku pon tak tawu apekene entah aku arini nak update entry aku.. kah kah kah.. kali nie entry cinta la pulak kerana mengikut pemerhatian aku entry mengenai cinta lebih mendapat perhatian daripada readers. maka aku yang kaya dengan ilmu cinta nie nak la share sikit dekat mereka yang tak banyak ilmu cinta.. hahaha.


berdiam diri lebih baik aku khususkan kepada lelaki sebenarnye. sebab aku tawu yang korang tawu bahawa peremuan nie memang suke berkata kata kerana mereka menghargai anugerah yang diberikan oleh tuhan kepada mereka. korang tak boleh nak salahkan dorang sebab memang sudah hakikatnya apabila berkata kata mereka sangat suka. jadi keadaan akan lebih menular tatkala anda sedang menghadapi pergaduhan dengan pasangan anda. ketahuilah bahawa memang sukar untuk anda menang dalam sesuatu pergaduhan menentang perempuan kerana memang sudah kepakaran mereka dalam berkata kata. anda jga akan kalah dikala mereka mengungkit kembali kesalahan anda yang lampau kerana mereka akan mengingati setiap satu salah anda terhadap mereka hahahha..


jadi apa salahnye anda sebgai lelaki menjadi peneutral nya dengan cara berdiam diri dan senyum kerana aku sebagai lelaki merasakan itu adalah cara terbaik. sebab utama adalah kerana sudah pastinya pasangan anda tertarik kepada anda disebabkan senyuman anda jadi apa salahnya kalau anda mengingatkan kembali kepadanya bahawa senyuman itulah yang membuatnya jatuh hati (bapak jiwang ayat aku buat, geli pulak) percayalah cakap aku kalau cakap lawan cakap memang takkan habis melainkan ade yang sanggup beralah dan dalam kes macam nie apa salahnye kalau lelaki yang beralah, nampak gentleman sikit :)

maka apa yang aku cakapkan dekat atas nie adalah berdasarkan pendapat aku sendiri dan bile bace balik terase pelik la pulak sebab macam jiwang la pulak aku nie hahaha +____+

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...