Saturday, August 6, 2011

5 PANTANG DI BULAN RAMADAHAN

ya ya.. Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua walaupun hari nie dah masok ari yang keempat.. hahah.. dalam kesibukan dan keserabutan aku nak final exam nie aku mengambil keputusan untuk membuang mase kejap menulis =.= jadi aku rase kali nie aku nak bagitawu korang 5 bende yang kite tak boleh buat mase Ramadhan nie.. hahah


1. Makan dan minum
hhahaha, seperti yang kite semua maklum... time time pose nie kite takleh la nak makan makan dah.. kalau makan nampak benor tak posenye. Dah takde dah macam zaman zaman jahiliah dulu time sekolah rendah pegi kongsi duit ngan member member  pakat beli air 100 plus sebotol pastu dengan syok nye pi belakang kedai teguk air tu dengan muke yang tak bersalah.. haha

2. Korek idong + telinga
heheh.. yang nie pon sebenarnye adalah salah satu nikmat hidup yang dapat disangkal terutama kepada mereka yang hidungnye tengah blok.. kah kah kah. kalau time pose nie tahan la sikit nak korek idong tu, aku pon tak boleh nafikan kadang jari aku laju je melorong ke lubang idong aku.. hahah

3. Mandi lame lame
yang nie aku rase penyakit kepada sebilangan lelaki mahupun pompuan. yang pompuan tu aku boleh paham la kalau mandi lame lame tu passal tapi kalau yang laki aku was was sikit. seboleh bolehnye kegiatan agak tidak bermoral nie haruslah dibendung sehingga ke akar umbi agar kesucian puasa kita dpat dijaga (ucapan ini ditujukan khas kepada kaum lelaki haha) .. barulah dapat pahala penoh.. wakaka..

4. Tido lame lame
heeee.. yang nie memang telah menjadi kebiasaan kepada kebanyakan orang. tahukah anda kalau anda tidok lame lame anda berkemungkinan tinggi untuk terlepas waktu semayang. maka amatlaah merugikan.. ish ish.. ye memang tidak dinafikan yang tido mempunyai tarikannya yang tersendiri yang boleh membuatkan semua tergoda namun begitu aku yakin korang boleh melawannya.. :)

5. Usha awek tanpa henti
ahh.. apasal la sexy sangat kau nie!!
hahaha.. yang nie memang sudah menjadi kebiasaan mane mane lelaki sama ada yang sudah berpunya mahupun tidak berpunya.. mereka sebenarnye pantang apabila melihat seseorang wanita hot berjalan di hadapan mereka mendorong mereka terus menjadi pervert. maka semakin kuranglah pahal yang diperoleh mereka.. hahha. jadi aku pun nak ambik kesempatan kat sini untuk ingatkan kaum wanita yang tawu mereka hot agar kurangkan sikit tahap kehot-tan anda supaya kaum lelaki boleh mendapat pahala banyak sikit :)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...