Tuesday, June 7, 2011

CARA LAKI LAKI NAK TUNJUK DIE SAYANG KAT AWEK

salam satu cinta... hahah (amaran ini entry jiwang nak mampos) sumpah geli.. =.=

hahah.. rileks rileks.. aku nie bukan mat jiwang la weh ataupun pencinta sejati, saje nak bagik feel sikit memandangkan nie akan jadik first time aku tulis entry yang betol betol pasal cinta nye.. hahha,, rase cambes la pulak.. hahah.. okeyh untuk first entry aku pasal cinta aku nak share sikit kat laki laki macam mane care nak tunjuk korang ambil berat kat awek korang..aku bukan la doktor cinta ke apekejdah ke.. aku hanye mengisi mase lapang je.. haahah..


awek awek awek .. pening =.=


1. kalau korang ade awek yang perfect la kat mate korang, korang jage la elok elok. bagik perhatian kat die, pastu kalau die cakap dengan korang, korang bagi la perhatian and tengok mate die mase die cakap (jangan la sampai macam nak cungkil bijik mate die hahaha) kalau tak paham ape die cakap korang tanye la balik die, nampak la korang tengah mendengar.

2. buktikan korang boleh dipercayai, kalau korang janji dengan awek korang korang tepati la.. hahha,contohnye kalau dah janji nak bawak awek korang makan baskin robin sampai temuntah muntah, korang tepati la janji tu.. hhhaha.. sape yang nak orang macam tu.. =.=

3. jujur dengan sejujurnye dengan die.. hahah..(susah kot nak buat) aku rase korang pon tawu kan penipuan yang kecik dengan awek korang walaupun untuk menjaga perasaan die, pon boleh buat menimbulkan masalah lepas tu.. (kalau pandai cover lain la hahha) so ape lagi.. jujur laa.. hahha

4. hormat die sebagai seorang pompuan.. terima die seadanya (bapak jiwang), sebab die la yang selalu korang jumpe kalau ade masalah pon.. hahahha, pompuan nie kalau tak salah aku, pompuan nak laki yang boleh dahulukan die dulu berbanding benda lain, orang lain and perkara lain.. heheh.. aku rase la =.=

5. hahah,, yang nie aku saje tepikir tapi tak tawu la korang boleh buat ke tak.. time free tu kol la die, (habis kedit aku), hantar note kat die saje saje ke, hantar gambar ke.. hahhah.. (macam bodoh la pulak) =.=

6. luangkan sikit mase ngan awek korang.. haha,, kalau korang dah in relationship tu maksudnye korang dah ready la nak korban mase.. kalau korang rase takleh nak luang mase sikitun untuk bagi satu text msg kat awek korang, baik korang jadi macam aku la, tak payah nak dok pening pening pikir pasal awek.. hahah =.=

7. pastikan die betul betul tawu perasaan korang kat die.. yang nie aku tak tawu la nak terang macam mane.. hahahah..

8. jangan la korang lose cantact ngan awek korang untuk satu tempoh yang lame tanpa sebab sebab yang logik di akal.. haha,, ade ke patut tak contact 2 minggu sebab kucing jatuh parit.. kah kah kah.. kalau ade sebab yang munasabah, kol la die cakap korang tak sabar sabar nak jumpe die.. hahha

9. bagitawu die tiap tiap ari yang korang rindu die (bapak geli ah nak tulis) hahha, pompuan nie suke kalau tawu ade orang sayang die.. bwekk =.=

10. selalunye laki mintak break sebab die rase pompuan tu dah tak penting lagi kat die.. so, kalau korang nak kekal lame korang mesti sentiasa pikir yang awek korang sangat penting kat korang dari bende lain (kecuali belajar ngan semayang ngan mak bapak la, tu kompem lagi penting) hahahha..

11. kalau awek korang nak tolong masalah yang korang hadapi, korang dengar jela walaupun bende tu tak logik langsung.. haha, pompuan suke kalau korang consider ape yang die cakap,.. kalau tak salah aku la.. hahhahah =.=

hahhah.. maka habis lah sudah entry pertama aku pasal cinta nie.. hahaha..lepas nie kalau rajin aku nak tulis lagi lah.. hahaha 

10 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...