Sunday, June 5, 2011

CALIGYNEPHOBIA : takut dekat pompuan cantik... apekejadahnye?

salam satu calculus kepada semua.. hahhaa

macam biase la kan, setiap kali nak mule entry mesti nak mintak maap dah lame tak update sebab bz la assignment banyak la apejadah sume tu la.. haha.. okeyh entry kali nie informative sikit la.. aku nak cite pasal caligynephobia.. yang aku rase tak ramai tau, sebab dah lumrah laki memang suke dok ngusha pompuan cantik yang cun melecun je.. kah kah kah.. aku pon pelik gak mule mule,, apekejadah jenis manusia la yang tak suke tgok pompuan cantik nie? hahaha.. setahu aku laki nie memang pervert gile kalo bab bab pompuan nih, pntang nampak pompuan cantik, macam macam style la die gune nak approach dorang kekadang sampai memalukan diri seniri.. hahah, tapi nak buat macam mane, laki sekarang dah makin sikit yang boleh pakai dibandingkan dengan pompuan.. hahah yeke?


simptom caligynephobia
oklah wahai wanita sekalian.. korang sebenarnye boleh tawu lelaki mane yang ade fobia nie, bile die dekat dengan pompuan cantik die akan :

sesak nafas, pening, menggeletar
mulut kering
peluh berlebihan
menggeletar
susah nak bercakap/berfikir
takut hilang kawalan
berasakan diri tidak berada dalam realiti
anxiety attack ( kegembiraan melampau)

walaupun begitu wahai anda semua, fobia nie tak bahaya dekat sesiapa pun, cuma ketakutan dekat pompuan cantik nie akan menyusahkan seseorang tu dalam kehidupan seharian.. terutama bile masok bab bab kerja, jadik promoter sekalipun kite akan jumpe orang yang cantik.. cube bayangkan sorang customer cun gile dok tanye harga sebiji mentol (die kerja kat bahagian letrik) sebab gelabah punye pasal, dengan menggeletar siap dengan bepeluh peluh lagi die cakap rm200 sibijik.. takke lawak.. hahahahha =.=

malunye aku dengan pompuan *gambar pinjam

kebaikan caligynyephobia kepada pompuan
kuang kuang kuang.. aku pikir pikir ade jugak positif effect kat pompuan kalau ade laki yang camni,.. yelahkan, seperti yang kite semua sedia maklum laki nie agak tak boleh nak dipercayai (aku terkecuali, haha) dah ade awek nie tapi hari nie die sedap joli ngan pompuan nie, sok tgok die dengan yang tu, lusa dengan yang tu pulak, sok nye lagi baru ngan awek die yang betul.. memang tak sampai sebulan la couple.. last last "i dah tak tahan dah, u buat i macam anjing, bile nak baru cari i, kite break je" kah kah kah.. dialog tadi tu rekaan semata semata ye.. haha.. tulah jadinye kalau bofren takde caligynephobia.. hahaha.. kalau ade fobia tu kompom die takkan carik orang lain dah, kompom setia.. tapi ladies la yang kene approach dulu, maklum la dorang nie pemalu..tapi dijamin setia la kot hahahha =.=

ȃ Ƒ Į Ǭ c a k a p → aku pon caligynephobia jugak.. hahaha 

3 comments:

  1. berbelit lidah sebut..well bape kerat je la lelaki yg ade simptom ni yerk??

    ReplyDelete
  2. hahha,, ramai yang tak sedar sebenarnye dorang ade

    simptom nie sebenarnye... pompuan cantik la yang

    kene usha.. hahaha =.=

    ReplyDelete
  3. btul ker yg "afiqcakap" kt bwh skali tu.. mcm x jer... haha... sebaliknyer ade ar... :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...