Tuesday, April 5, 2011

KENAPE AKU MAINTAIN PHONE CIKAI

salam satu blogger kepada anda semua

aku sebenarnye dulu ade fon power nie.. tapi kene curik ngan james bond ooo.. tu pasal aku pakai phone cikai.. hehe...tapi lame lame aku pikir bek aku pakai je dulu phone cikai nie.. oklah... kenape aku maintain phone cikai? wakaka... mesti korang cakap sebab aku takde duit nak beli kan? haha.. mula mula nah aku tunjuk phone cikai aku nie..


nilah XpreessMusic N1280 i aku..


1. Senang nak text and halo halo (calling)
aku tak tawu la korang tgok ke idak die nye keypad time beli.. tapi aku memang akan tgok dulu keypad die camne... tapi aku rase mostly phone yang cikai cikai nie takde masalah sangat mengenai 'kesedapan' keypad untuk text orang.. same la aku nye phone.. memang terbaik kalo nak text and halo halo.. nie ade yang beli phone beribu tapi keypad macam harem gile..Big Show je yang boleh nekan nye.. so aku rase sape yang ade phone mahal tapi susah nak tekan keypad die bek letak bawah tilam pastu lompat lompat sampai hancus.. pastu pi bakar dulu and baru campak lombong...hahaha...

2. Kalau jatuh tak payah nak gelabah 
yang nie memang aku rase the best feature of phone cikai cikai... bayangkan.. mula mula jtuh dari tingkat 6.. pas dah jatuh ade mamat tersepak ke tengah jalan pastu ade pulak lori datang gelek baik punye phone tu... tapi owner die (aku) dengan bangganye datang ambik and terus masok poket tanpa tengok keadaan phone tu..hahaha..aku punye phone nie dah bape kali ntah jatuh aku buat bodo.. aku siap main timbang phone (macam timbang bola) ngan adik aku.. hahahah... nie menunjukkan memang phone cikai mempunyai 'kejantanan' yang sangat tinggi berbanding phone mahal yang manje... jatuh sikit pon nak kene belai belai.. hahah..ya.. aku memang mempunyai imiginasi yang tinggi berbanding orang lain... sape tak setuju ngan aku meh sini.. =.= 

3. Tiada kerisauan apabila hilang & dicuri.. wakaka..
yang nie pon memang kelebihan yang tak dapat nak disangkal.. time phone aku hilang dulu aku risau gile @#$&*(%& nye... hahah.. pas aku dapt fon XpressMusic N1280 i aku yang kat atas tuh.. aku sikit pon tak risau.. haha.. so kepade yang ade phone mahal mahal.. beware of penyangak.... yelakan.. aku nye phone kat atas tu 90 hinggit je.. tapi duit jugak ooo.. tu pasal aku letak mangga kat fon aku yang nie..korang nye phone tu lagik laa.. beribu ooo... aku rase mati hidup balik tujuh kali pon aku takde duit nak beli phone mahal mahal cam korang.. wakaka =.=

4. No Porn espcially. Video seks ketua pembangakang =.=
wakaka... yang nie aku rase masalah besar kepada generasi sekarang nie.. aku tak spesifik kan sesape so sape yang terase padan muke (aku tak terase) hahah... kalau yang phone power power tu bagai bagai la die nye kepowerannye.. so aku yang phone cikai nie takde la bende bende kejadah tu kan.. hahah.. aku nye phone paling power pon radio je. aku kompom 4/10 laki belasan taon yang ade phone power ade bende berunsur porn nie..sebenarnye satu malysia macam nie.. aku tak bangga pon.. aku bagitawu kat korang je..korang bayangkanlah.. satu malaysia nie tengah dok kecoh pasal video seks nie.. pemimpin pon dok tengah havoc pasal bende nie.. rakyatnye lagi la tak terjaga =.= 

ÄƑĪǬ c a k a p → so sesape yang rase die nak pakai phone macam aku boleh halo halo sama aku... aku jual murah je.. full set.. earphone + charger  RM 800 je.. negiotiable... haha... aku rase buat mase nie sampai masa yang tak ditetapkan lagi aku akan kekal dengan XpressMusic N1280 i aku... hahah.. 


2 comments:

  1. haha tepon aku skarang pon da 'convert' pi tepon cikai2 cam nih.. klo jatuh x yahh risau.. best ape, dri phone mahal..asal dapat text n call asi lah kn? :D

    ReplyDelete
  2. hahaa..yer yer!!!hahhaa

    tapi betul la, phone lama..kalau jatuh tak rosak2 jugak...hehhehe

    jemput ke blog yana!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...