Friday, March 11, 2011

sape nak power photo editing tengok nih =.=

kalau cakap pasal photo editing nie mesti semua pikio (perak.man) pasal adobe photoshop.. photoshop memang la software power.. tapi kalo sape yang taknak penin penin... nah amik software nih.. 


haaa! nie aku nak habak mai kat korang pasal satu lagi software yang orang biase gune untuk photo editing.. aku rase popular sebab time aku downlod beberape bulan yang lepas software nie paling banyak orang downlod..


aku tawu mesti ramai antara korang yang gune adobe photoshop kan.. aku pon gune jugak.. tapi sekejap sangat.. sebab aku jumpe menatang nih...

software nie punye features boleh tahan jugak laa... nie sebenarnye photo editing software kepada orang yang baru lagi nak main main edit gambar nie (macam aku lame sangat pulok) haha... tapi memang senang nak gune


→ name software tu PhotoScape ←

nie aku bagi screenshot die punye homepage...

homepage die...

nie satu lagi screenshot aku bagik...

bile nak edit...

sape yang noobies ( orang tak reti lagi) nak edit gamba boleh ler cube software nih..

tpi aku takcakap korang boleh teros teros power.. korang kene la try and error jugak (macam fitri cakap)... baru la korang tawu nak edit edit gamba nie..


Ă Ḟ ḹ Ǭ c a k a p → sape yang dah power bile gune software nie jangan la macam kacang lupakan kulit pulak... hahah.. ☺

4 comments:

  1. photoscape senang nk guna cikit dari adope photoshop

    ReplyDelete
  2. cesss ciskek....saje bocor rahsia ku auw....
    aperpun Ps lagi besh ...
    untuk Pc..ok ..jugak hasil dia...:)

    ReplyDelete
  3. cam best jek nak tryla, biase gn picasa ajerk...thanx...

    ReplyDelete
  4. mmg sgt senang gune photoscape dr photoshop..
    tp due2 de fungsi yg same iaitu edit gambo..hhuhu
    pas tu kte leh beze..owg tu gune photoshop ke photoscape..kan..kan..hehe :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...