Tuesday, March 15, 2011

lelaki lelaki ini barangkali sudah terdesak =.=

kisah tragis pertama
sebelas orang manusia sedang tergantung di bawah sebuah helikopter.. 10 orang lelaki dan seorang perempuan. tali tu sebenarnya tak cukup kuat nak menampung kesemua mereka. pasukan penyelamat bagitawu kat dorang yang sorang daripada mereka mesti diturunkan atau dorang semua akan jatuh... dorang takleh nak wat keputusan sape yang akan turun..tibe tibe pompuan tu pon buat la satu ucapan yang menyayat hati.. die cakap die akan volunteer nak lepaskan tali tu.. sebab sebagai pompuan die dah biase melepaskan semuanya untuk suami die ngan anak die.. kepada laki laki laa khususnya tanpa mengharapkan sebarang balasan... sebaik sahaja pompuan tu abis memberikan ucapan .. sume laki laki tadi bertepuk tangan tanpa ragu ragu lagi...




kisah tragis kedua
ada dua orang kawan baik nie..namenye bobo ngan bibi..satu hari bobo jemput la bibi ngan bini die nie pi makan malam kat umah die.. yang bibi nie pon setuju.. tiap kali bibi mintak apa apa kat bobo, bobo suruh bini die pi amik bende tu.. bobo panggil bini die dengan name yang romantik romantik sumenye.. macam 'darling'.. 'sweetie'.. 'sayangku'.. 'baby' kadangkadang die panggil 'bie' je.. dan sebagainye lah.. setelah beberapa seketika bibi menoleh kepada bobo dan berkata " baguih btol hang nie..dah tua bangke pon panggil bini hang name sedap sedap je kan.." yang bobo pon balas la "emm.. sejujurnya aku sebenornya dah lupe le name bini aku" sambil memandang bininya tersebgih sengih..



kisah tragis ketiga
seorang perempuan pergi ke dapur rumahnye dan mendapati yang suaminya sedang ke sana ke mari dengan memgang pemukul lalat

pompuan tu pun tanye suami tu "ape yang bie tengah buat nie? "

laki tu cakap " sedang memburu lalat "

pompuan tu tanye " oh.. ade yang dapat dibunuh idak ? "

laki tu balas " ade ler jugak.. 3 laki 2 pompuan "

terkejut dengan jawapan bodoh suminya pompuan tu tanye " macam mane bie tawu? "

dengan selambe laki tu cakap " tiga tengah pakai but... dua lagi tengah begayut"



Ă Ḟ ḹ Ǭ c a k a p → aku tak tau nak cakap ape.. korang la cakap 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...