Friday, March 25, 2011

SPM story.. kalau tak dapat tuh... =.=

In the Name of Allah the Most Merciful and the Most Gracious Lord...

Salam satu mood SPM kepada sume.. tak kesahlah korang amik SPM ke tak.. hahaha.. aku rase bape banyak blog dah sembang pasal bende nih.. lantak kan.. aku nak cite gak pasal SPM.. hehe.. oklah.. aku tanak cite kat korang aku dapat bape..aku puas ati ke aku tak puas ati ke.. tu sume letak belakang...


hahah.. aku pasti laa..mostly daripada korang walaupun malas macam mane pon, tak study ke, kuat main main ke, banyak buat bende lagho ke..study gile gile sampe tido pon 2 jam je... korang akan cuak jugak la time nak amik result.. haha.. so bile dah dapat result tu macam macam le yang jadik.. ade yang nak nangis.. ade yang muke blur.. ade yang happy menjerit jerit cakap kenape die tak masok tv (kawan aku manol yang cakap).. hahaha..


kecik kecik dah mate empat

bagi aku... ade satu je penjelasan kalau kite tak berjaya nak capai taget kite...

"aku tak cukup usaha kot"

mungkin laa.. kadang kadang kite rase kite dah buat abis baik.. tapi sebenarnye tak cukup baik... and satu lagi.. kalau kite rase kite dah buat yang abis baik but still kite tak dapat lagi result yang kite nak... mungkin..??

"aku start lambat sangat nih"

ya btoll...haha.. mungkinkah kite semua start lambat sangat? ataupun kite rase kite dah selesa and rase kite start struggle cukup awal? kuang kuang kuang.. kecermelangan tak dibina dalam masa yang singkat la bhai..so cepat cepat la bertindak... ataupun?

"aku takde rezeki la nak dapat 9A+ tuh.. memang rezeki aku takat nie je.."

yes!! itulah yang sepatutnya kite sume lakukan.. aku rase bende nie bukan tok budak budak yang baru amik SPM je kot.. aku rase nie kepada sume yang penah menghadapi kegagalan atau lebih sedap lagi.. tidak menepati sasaran mereka..


mu nak belajo pon jangan le melampo


tapi kite kene ingat..orang lain lain , rezeki pon lain lain.. hahah.. so mesti ade dalam kalangan korang yang dapat melebihi jangkaan korang kan... Yahooo!!! tahniah tahniah kepada anda semua.. haha.. aku rase laa kan.. kalo yang tak expect result die gempak mesti cakap camni...

"Alhamdullillah... dah memang rezeki aku kan.. hehehe.."

so ape poin ntah aku menggelabah cite kat atas tuh..? sebabnya aku nak soh korang bersikap optimis sikit bhai.. tenang tenang udah.. walaupun  korang tak capai taget korang ..tapi tak semestinya korang akan terus camtu.. tapi still korang kene ade kesedaran sikit laa or baik aku cakap kesedaran yang banyak.. hehe.. oklah..takat tu je.. segan lak aku nak tulih lebih lebih.. wakaka.. bye bye.. ☺

1 comment:

  1. betul cik afiq! stiap org ade rezeki yg tersendirinya dgn ape yg tlh diusahakannya...mgkin kita xade rezeki buat mase ini.. yg penting doa yg tak pernah putus dari kita..dan berdoalah kita agar kita sntiasa berusaha dan sntiasa bersyukur dgn ape rezeki yg kita perolehi stiap masa. insyaallah,, smoga kita berjaya dunia n akhirat sane..amiin.. alamak terbaca blog cik afiq la pule??!!heh3..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...