Monday, March 7, 2011

kakak aku dapat kete baru...


☼ kronologi nye macam nih ☼

pendahuluan : pada suatu hari yang indah
aku ingat apak aku main main nak beli kete kat kakak aku.. tapi sangkaan aku meleset.. apak aku dengan berbesar hati nya membeli kan kakak aku sebijik satria special edition..second hand pon tibai laa... dalam nye mantap lagi... cam baru lagi.. bengang aku... cis!


nih kakak aku
name kakak aku IZZATI


nie lah kete die
name kete die SATRIA



bab 2 : aku cakap ape
aku pon tak puas ati sikit laa.. duit satu sen pon tak klua aku pikir...dapat kete camni...mane boleh ceyt!


bab 3 : dalam hati aku yang sebenarnya
fuhlamak! smart jugak.. dapat kete sebijik.. boleh aku melaramm sekalik.. aku tang tang kete nih pantang.. yelah kan.. mentang mentang baru dapat P.. apa lagi..(aku baru pas abis sekola paham paham la) merata kemari aku bawaknye... haha.. tak expert pon sape peduli..

bab 4 : satu lagi
kete nie sebenarnya bapak aku beli sebab kakak aku nak pakai pigi U die... tapi ade agreement bai.. duitnye ade laa bape ribu nak beli kete nih.. so apak aku punye laa pandai otak nye.. kakak aku dah start keje kene bayar.. haha.. nasib bek kakak aku kompom ade keje.. yolah kan.. doktor jadiknye... duit nasib bek banyak

bab 5 : aku pikir pikir
rupenye agreement nie cam bank jugak laa.. kalo bapak aku bayar tok kete tu sampai abis.. pastu kakak aku bayar balik kat apak aku jumlah yang same... haish! bape duit dah die save.. haha.. pandai btol apak aku nih.. haha...

penutup : tapi kenyataannye
aku hanya menompang tuah je.. hahaha.. peduli taik.. dalam radio aku dengar katenye biar pape asal begaye.. hahah... tak payah.. nak belagak pon ade care lain laa sengal.. pinjam tuah orang sudeh.. =.=


 Å Ḟ ḹ Ǭ c a k a p → keso , vamp , manol , dong , baom & sesape saje yang paham.... nak tompang tuah aku ke tak pegi tengok cik Mai kawin.. =.=

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...