Thursday, March 31, 2011

AKU BANGGA ADE JANJI MELAYU

salam janji melayu kepada pembaca and viewers sekalian walaupun bukan melayu..haha

entry kali nie sebenarnye sebab aku tgok video lawak bodo kat youtube die sembang paal janji melayu.. wakaka.. sebelum tu sejuta ampun harap dipinta kepada melayu melayu di luar sana yang langsung tidak mengamalkan janji melayu nie.. hahaha... ade ke? sedar tak sedar, nak ke taknak, kadang kadang kite sebenarnye sedang mempopularkan janji melayu nie sebenarnye... yes.. janji melayu memang dah popular.. tapi kite sebenarnye sedang mempopularkan janji melayu ke peringkat atarabangsa tanpa kita sedar... haha..

Tuesday, March 29, 2011

BILE BUDAK KECIK KASI F*** KAT AKU

salam satu budak kecik zaman sekarang

tros kepade cite.. aku kene la beli barang sikit mak aku nak masak so aku pi la shoping skit kat kedai runcit kat prumahan aku siang tadi..pas aku abis shoping aku pi la masok kete.. tgah nak start engine aku tenampak ade mamat sorang nie yang tengah kelam kabut tak pasal pasal klua dari kedai tu.. nak dijadikan cite die telanggar ade budak bodoh sorang nie tgah main kat tengah orang lalu lalang tu... aku pon usha je la kan.. yang brader tu pon cakap la sori (aku bukak tingkap) pastu aku ingat budak tu nak rilek rilek la kan mintak maap balik ke..senyum ke.. nie dengan kachak bergaye tahap orlando bloom nye die pi kasik f*** skali..

Monday, March 28, 2011

SAPE KATE SEKSI TU SUBJEKTIF MEMANG NAIF DAN TIDAK MEMBUKA MATE

salam satu artis malaysia...hari nie aku nak gune bahasa power sebab BM dapt A+

semalam aku beli la Metro...tu pon pasal muke depan die terbaik la dalam kalangan paper yang lain..hahha.. Metro kan ade buat survey dalam laman web dorang tok pilih 'top 5 artis paling seksi kat malaysia'... yang termasok dalam list tu ade la beberape artis melayu yang memang kite sedia maklum memang tidak mempunyai duit yang cukup untuk membeli kain yang cukup...hehe.. tak sangke dorang naif gile dalam mentafsirkan seksi nie..

Sunday, March 27, 2011

LELAKI DAN PENCUCI MUKA ADALAH KAWAN BAIK

salam satu pencuci muka..

aku sebenarnye tengah kecewa atas sebab yang tak boleh nak dibagitawu so mule la aku nak tulih merapu nie.. hehe.. tapi tadi aku tengok tv aku tenampak fahrin ahmad nye iklan pencuci muke tu.. hahah.. garnier kot.. kebabom aku dapat idea.. hahah... aku bukan nak kate ape la.. time sekolah dulu(aku sekolah asrama) garnier memang popular among student ooo.. kalo kat jamban tuh, out of 10 orang ade la 3 orang kot yang pakai.. garnier memang popular..

ORANG MALAYSIA PANDAI BUAT VIDEO HIT

salam satu anuar ibrahim.

hahah.. aku nak sembang pasal  kemahiran merakam arini.. sebab aku rase  semakin digemari ramai dan sungguh popular kat malaysia nie.. hahah.. nak tawu nape aku cakap camtu.. haha.. tapi yang aku pelik memang power la orang yang rakam tuh..dapat DATUK tu nye video... TAN SRI nie punye video... YAB tu nye video... hahaha... sumpah power orang Malaysia nih... jadik box office tu..

Friday, March 25, 2011

SPM story.. kalau tak dapat tuh... =.=

In the Name of Allah the Most Merciful and the Most Gracious Lord...

Salam satu mood SPM kepada sume.. tak kesahlah korang amik SPM ke tak.. hahaha.. aku rase bape banyak blog dah sembang pasal bende nih.. lantak kan.. aku nak cite gak pasal SPM.. hehe.. oklah.. aku tanak cite kat korang aku dapat bape..aku puas ati ke aku tak puas ati ke.. tu sume letak belakang...

Tuesday, March 22, 2011

1000 comment untuk satu post dalam satu jam kat facebook tak mustahil

salam satu SPM kepada semua
hi you guys and you girls yg comel-comel.kali ni _ _ _ _ _ (nama owner blog) yg irresistible ni nk cerita la sikit-sikit ape yang syok nye facebook yang kini dilengkapi dgn system baru iaitu SYSTEM TIDAK PERLU TEKAN BUTTON "COMMENT" KALAU HENDAK COMMENT.melalui system pusihan ni,anda tidak perlu terkedek-kedek ayam nk click kat butang komen bile anda mau komen sesuatu.

kelebihan system pusihan ini ialah anda boleh membuat rekod (diri/keluarga/masyarakat/negara/antarabangsa) melaluinya dengan mengumpul komen banyak-banyak.malahan untuk mencapai 1000 komen dlm masa sejam adalah tidak mustahil lagi.nampak seperti anda HOT giler kn ade 1000 komen?

aku tejebak dalam dunia MANGA nih...

☼ mukadimah ☼
salam satu empat belas pagi..
 sekarang nie tinggal kurang dri 24 jam sebelum aku dapat result aku.. 
tapi sebelum tu aku dah aim dah.. aku nak ngabiskan satu manga nih..
aku nie mulenye bukan minat nak bace bace manga nih.. 
kalo kat sekola orang dok sibok sibok bace Kreko

Monday, March 21, 2011

tinggal 57 jam 23 minit nak bersedia

salam satu dua puluh tujuh pagi.. saat aku tulis nie tinggal 57 jam 23 minit sebelum aku menghadapi saat yang mungkin saat terbesar dalam hidup aku andai kata result SPM 2010 akan keluar pada pukul 10 pagi, 23 Mac.. aku tak tawu macam mane dah nak expresskan aku punye ketakutan.. macam style dah aku tunjuk aku nye takot.. nie aku list kan antaranye ...

Saturday, March 19, 2011

road to final Champions League.. team mane ye??

salam tiga lapan belas petang.. hari nie teman nak sembang pasal bola pulak lahh.. hehe.. teman nie sebenarnye memang addict sangat kat bola sepak nih.. maklumla dari kecik lagi nengok bola nye kan.. kalo tak salah teman darik umo teman darja satu lagi teman dah kenal la team team bola nie.. tapi teman memang kipas susah-mati MANCHESTER UNITED lah.. haha.. fuhlamak darik dulu lagi dah dok ngafal player player m.u nie..

Friday, March 18, 2011

kedudukan semasa lelaki terkacak Malaysia 2011 didedahkan

hahaha.. aku saje je buat tajuk menarik skit nak ajak hampa suma dok mai bace entry nie.. haha..

☼KRONOLOGI NYE
nak dijadikan cerita ramai la kawan kawan aku yang dapat pi PLKN. aku nye tak kene.. tu rambut aku kacak je.. tgok kat header laa... haha.. aku pon tepikir nak buat entry khas mengenang jasa para wirawan ini.. hahaha..

Tuesday, March 15, 2011

lelaki lelaki ini barangkali sudah terdesak =.=

kisah tragis pertama
sebelas orang manusia sedang tergantung di bawah sebuah helikopter.. 10 orang lelaki dan seorang perempuan. tali tu sebenarnya tak cukup kuat nak menampung kesemua mereka. pasukan penyelamat bagitawu kat dorang yang sorang daripada mereka mesti diturunkan atau dorang semua akan jatuh... dorang takleh nak wat keputusan sape yang akan turun..tibe tibe pompuan tu pon buat la satu ucapan yang menyayat hati.. die cakap die akan volunteer nak lepaskan tali tu.. sebab sebagai pompuan die dah biase melepaskan semuanya untuk suami die ngan anak die.. kepada laki laki laa khususnya tanpa mengharapkan sebarang balasan... sebaik sahaja pompuan tu abis memberikan ucapan .. sume laki laki tadi bertepuk tangan tanpa ragu ragu lagi...

Monday, March 14, 2011

kenape orang pompuan suke vampire dan cakap dorang hot =.=

aku bukan ape.. aku dapat ilham nak buat entry ni sebab aku tenampak orang tengok cite vampire kat tv tak kedip kedip matenye.. haghu aku (pelik)... aku pon ade dengar orang cakap vampire hot.. ngeh ngeh.. aku pegang vampre tak panas pon (sape yang loading, aku tgah buat lawak bodo).. pelik aku =.=" memandangkan aku bukan pompuan aku search la kat yahoo... aku tulis macam nih "why vampire is hot".. pastu aku pon dapat beberape sebab dari pompuan kenape dorang panas...

Saturday, March 12, 2011

kejadian berangkai yang mengejutkan =.=

salam dua setengah pagi.. hari nie macam macam pekare yang tejadi nye.. haish.. tak pasal pasal.. nie aku cite balik kat korang A Series of An Unfortunate Event yang belaku hari nie..


☺ KRONOLOGI NYE

bab 1: gempa yang besar kat Jepun → terkejut jugak lah
okeyh.. yang nie memang aku tekejut jugak.. aku tawu bende nie kat facebook.. kawan kawan aku yang bgtawu.. aku tros pi bukak chanel BBC.. ade la die tunjuk video.. wooo.. dasat oo.. tak sangke sangke... tapi kite takleh nak buat ape ape.. doa je ler.. =.=

Friday, March 11, 2011

sape nak power photo editing tengok nih =.=

kalau cakap pasal photo editing nie mesti semua pikio (perak.man) pasal adobe photoshop.. photoshop memang la software power.. tapi kalo sape yang taknak penin penin... nah amik software nih.. 


haaa! nie aku nak habak mai kat korang pasal satu lagi software yang orang biase gune untuk photo editing.. aku rase popular sebab time aku downlod beberape bulan yang lepas software nie paling banyak orang downlod..

Wednesday, March 9, 2011

cara nak tawu blog korang loading laju ke tak =.=

Salam Satu Malaysia.. hahah.. kali aku nak cite pasal kelajuan untuk korang punye blog bile load.. walau pun aku baru lagi berblogging nih tapi aku tawu kalo blog tu lambat load mesti korang bengang kan.. lgipun loading nie bukan terhad untuk blog je.. tapi kalo korang bukak ape ape website pon.. bile bende lambat load memang menyakitkan hati...  aku paham..aku paham.. disebabkan tuh.. aku pon cube la mencari menatang yang boleh kire speed website korang.. so korang dapat laa tawu bile org bukak blog kurang lambat ke idak nak load nye..so korang pon bleh buang ape yang tak patut kat blog korang kan.... aku carik carik aku jumpe satu website yang boleh kire speed blog korang..

pompuan cakap laki ade parut sexy.. =.=

aku tepikir nak buat entry nie sebab aku tengok satu cite die cakap laki ade parut sexy.. kahkahkah.. aku pon tertanyetanye laa.. btol ke sexy..? haha.. aku tak penah la lagik tanye orang pompuan pasal nie sebab aku ni pemalu.. hahah.. so aku pon buat la research seniri pasal topik nih..

Tuesday, March 8, 2011

laki mane nak ngorat kene pakai bende nih =.=

☼ sape pakai macam nie memang stylo ☼
bentuk kasutnya ade kat bawah sekali

hahaha... aku sebenarnye nak tukar kasut.. sebab aku rase kasut yang aku pakai sekarang dah lapok kot..

 haha.. bukan lapok sangat laa.. maksud aku, aku nak tuka style skit ler.. selalu pakai kasut kain jee kan macam cap Converse tuh..

Monday, March 7, 2011

kakak aku dapat kete baru...


☼ kronologi nye macam nih ☼

pendahuluan : pada suatu hari yang indah
aku ingat apak aku main main nak beli kete kat kakak aku.. tapi sangkaan aku meleset.. apak aku dengan berbesar hati nya membeli kan kakak aku sebijik satria special edition..second hand pon tibai laa... dalam nye mantap lagi... cam baru lagi.. bengang aku... cis!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...